27. travnja 2017.

Gradski bazen

Gradski bazen

U posljednjih nekoliko godina na području Pule uložena su značajna financijska sredstva za podizanje kvalitete sportske infrastrukture, a upravo je gradnja bazena najvažniji sportski objekt čija realizacija napokon kreće. Objekt će biti racionalan i ekonomski održiv, a za njegovo upravljanje brinut će javno poduzeće Pula Sport. 

Idejno rješenje gradskog bazena u listopadu 2015. godine prezentirano je plivačkim klubovima Pule i ostalim zainteresiranim za sportove na vodi i od tada je održan niz redovitih radnih sastanaka na kojima su usuglašene želje i potrebe s realnim mogućnostima izgradnje.U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: jedan vaterpolo dimenzija 34x25 metara, jedan multifunkcionalni bazen veličine 25x10 metara te jedan bazen za bebe.

Posebna pažnja prilikom projektiranja posvećena je upravo djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom za čije je potrebe cijeli objekt i prilagođen. Javni gradski bazen bit će novo gradsko okupljalište za cijelu obitelj gdje će svatko pronaći nešto za sebe.