18. svibnja 2020.

Priopćenje o otvaranju sportskih objekata za treninge natjecatelja

Priopćenje o otvaranju sportskih objekata za treninge natjecatelja

Poštovani,

sukladno preporukama Stožera civilne zaštite o mogućnosti korištenja zatvorenih dvorana u svrhu treninga, ali uz naputak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sportove koji se uobičajeno odvijaju u zatvorenim sportskim objektima da se treninzi i sportsko – rekreativne aktivnosti što je više moguće održavaju na otvorenom prostoru, Pula Sport i Sportska zajednica Grada Pule u dogovoru s klubovima odlučili su od ovoga tjedna, poštujući sve preporuke, otvoriti u kontroliranim uvjetima zatvorene objekte za trenažne procese sportaša.

Napominjemo da će svi sportovi s loptom (rukomet, košarka, odbojka) započeti s treninzima na otvorenim igralištima dok će oni sportaši koji treniraju u matičnim dvoranama – judo, boks, hrvanje, stolni tenis i ritmička gimnastika moći koristiti dvoranski prostor uz mjere propisane od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naime, u tim dvoranama treniraju članovi jednog kluba i ne dolazi do izmjene različitih sportaša što omogućuje učinkovitije pridržavanje mjera i veću sigurnosti za sportaše.

To u praksi znači da će se voditi evidencija ulaza, dezinfekcija prostora nakon svakog treninga, dezinfekcija sportskih pomagala, mjerenje tjelesne temperature te da je broj sportaša ograničen s neto kvadraturom od minimalno sedam metara kvadratnih po sportašu.

Što se tiče Gradskih bazena Pula – Pola, osigurat će se trening plivača natjecatelja u popodnevnim satima u sljedećem razdoblju. Sve mjere evidencije sportaša, dezinfekcije prostora, sportskih pomagala i mjerenje tjelesne temperature odnosit će se i na sportaše iz vodenih sportova. Plivači neće koristiti svlačionice već će se presvlačiti na tribinama kako bismo im osigurali nužnu distancu uz obavezu tuširanja prije ulaska u bazen.

Zbog preporuka za održavanje treninga i natjecanja u zatvorenim dvoranskim prostorima i bazenima, do jeseni neće biti omogućene škole sportova za najmlađe uzraste kao ni korištenje bazenskog kompleksa za rekreativce.

Atletičari će započeti s treninzima u nastupajućem tjednu na SRC Veruda, poštujući preporuke za treniranje na otvorenom uz prethodnu evidenciju prijavljenih sportaša i mjerenje tjelesne temperature te bez korištenja svlačionica.

Posebno naglašavamo da su sve odluke vezane za korištenje dvoranskih prostorija i Gradskog bazena Pula – Pola usuglašene s Stožerom za civilnu zaštitu Istarske županije te su donijete u dogovoru s njima.

Intencija Sportske zajednice Grada Pule i Pula Sporta je omogućiti trenažne procese za što širi krug sportaša, pritom posebno stavljajući naglasak na nužne preventivne mjere kako bi osigurali zdravlje sportaša i čitave zajednice. Vodeći računa o sigurnom i epidemiološki jedinom ispravnom načinu, postupno i uz maksimalnu zaštitu naših sportaša ali i radnika, krećemo, u dogovoru sa sportskim klubovima, s povratkom treninga u našim dvoranama i bazenskom kompleksu.

 

S poštovanjem,

 

Predsjednik Sportske zajednice Grada Pule       Direktor Pula Sporta d.o.o.

Milan S. Soldatić                                                      Ivan Glušac