07. svibnja 2020.

GRADSKI BAZENI PULA-POLA IMAJU NAJBOLJI DIZAJN U EUROPI

GRADSKI BAZENI PULA-POLA IMAJU NAJBOLJI DIZAJN U EUROPI

Na ovogodišnjem prestižnom natjecanju European Design Awards projekt signalizacije Gradskih bazena Pula-Pola proglašen je najboljim u Europi. Rovinjski Studio Tumpić/Prenc autori su cjelokupnog vizualnog identiteta Gradskih bazena Pula-Pola, kao i unutarnje signalizacije koja na učinkovit, ali i vizualno atraktivan način povezuje čitav kompleks bazena i pratećih sadržaja. Projektu signalizacije pripala je Best of Show, jedna od tri najvažnije nagrade u ovom natjecanju, jer je ocijenjen kao ukupno najbolji u svim kategorijama. Gradski bazeni Pula-Pola nagrađeni su i zlatom u kategoriji Signalizacije.

Osnovni grafički element vizualnog identiteta i same signalizacije je bijela, odnosno plava linija, koja se provlači kroz sve prostore, vodi korisnike kroz njih, ali služi i kao podloga za različite ilustracije izvedene iz piktograma karakterističnih za označavanje pojedinih sadržaja koji se uobičajeno nalaze u ovakvim prostorima. Signalizacija pulskih bazena predstavlja upravo sretan susret čiste funkcionalnosti i vizualnog oživljavanja prostora.

Zbog pandemije koronavirusa, ove su godine nagrade prvi put proglašene online, putem YouTube kanala European Design Awards. Izvorno je dodjela nagrada trebala biti na European Design Festivalu u Valenciji za točno dva tjedna, no festival je otkazan.