23. srpnja 2018.

Travnjak na Drosini

Travnjak na Drosini

Gradski stadion Aldo Drosina zazelenio se. U sklopu projekta zamjene travnjaka ovog je tjedna započelo postavljanje nove trave, hibridnog travnjaka talijanskog proizvođača, nalik onom na riječkoj Rujevici. Direktor Pula sporta Ivan Glušac, koji učestalo obilazi stadion, ne skriva zadovoljstvo dinamikom i najavljuje da će ubrzo Drosina zasjati s novim travnjakom.

- Nakon što su građevinski radovi okončani i prije planiranog roka te prošli tjedan postavljen kvarc, ovog tjedna započelo je sa postavljenjem trave. Kao što se vidi, postavljanje trave jako dobro napreduje i ovog tjedna bit će sve gotovo, a uz rub igrališta postavit će se umjetna trava. Kao što sam prošli put najavio, travnjak će biti spreman za početak nove prvoligaške sezone, kazao nam je Glušac.

Stara trava Drosine, oni zdravi dijelovi, kao što smo već pisali, odrezani su i postavljeni na igrališta u Štinjanu i Velom Vrhu, o kojima također skrbi Pula sport. Na igralište je potom stupila i mehanizacija Roveria usluge d.o.o. iz Savičente, odabrane na javnom natječaju, koji su odradili pripremne i zemljane radove te izradu sustava drenaže, ukupne vrijednosti 1,03 milijuna kuna. Usto je Pula sport pripremio kompletnu izvedbenu dokumentaciju. Postavljanje nove trave, pak, pod patronatom je Hrvatskog nogometnog saveza, a novi hibridni travnjak vrijedan je oko 3,5 milijuna kuna, što uključuje i sustav navodnjavanja.

Projektom je predviđena obnova, odnosno rekonstrukcija kompletne travnate površine nogometnog igrališta. Postojeće igralište od prirodne trave mijenja se hibridnim travnjakom u širokim rolama prema "hybrid grass tehnologiji" i upravo se takve radove izvodi talijanski izvođač kojeg je odabrao Hrvatski nogometni savez.

Novi hibridni travnjak omogućit će nesmetani trening i utakmice pulskog prvoligaša, koji se nedavno financijski i organizacijski stabilizirao. Osim pulskog prvoligaša, s novim travnjakom Drosina će biti spremna ugostiti i nastupe svih reprezentativnih selekcija, i to čak i u natjecateljskim kvalifikacijskim utakmicama, a spominje se da bi Drosina nakon zamjene travnjaka mogla postati i svojevrsni kamp reprezentativnih selekcija pa bi novim travnjakom Drosine koračati možda mogli i viceprvaci svijeta "vatreni".