05. srpnja 2018.

Od ponedjeljka postavljanje nove trave na Drosini

Od ponedjeljka postavljanje nove trave na Drosini

Ovog tjedna okončat će se prva faza projekta zamjene travnjaka Gradskog stadiona Aldo Drosina, odnosno građevinski radovi te u ponedjeljak počinje postavljanje novog travnjaka na igralištu pulskog stadiona. Direktor Pula sporta Ivan Glušac ne skriva zadovoljstvo što će se dio koji Pula sport odrađuje u projektu zamjene travnjaka u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) okončati prije dogovorenog roka te će postavljanje novog travnjaka biti gotovo prije početka nove prvoligaške nogometne sezone.

- Građevinski radovi su pri samom kraju, sve uistinu dobro napreduje i u ponedjeljak počinje postavljanje nove trave. Na Drosini će se postaviti hibridni, odnosno travnjak koji je mješavina umjetne i prave trave, čime će se omogućiti neometano korištenje travnjaka u svim godišnjim dobima i po svim vremenskim uvjetima, kazao nam je Glušac.

U Štinjan i na Veli Vrh, o kojima također skrbi Pula sport, su postavljeni zdravi dijelovi stare trave, a potom je na igralište stupila mehanizacija "Roveria usluge d.o.o." iz Savičente, odabrane na javnom natječaju, koji su odradili pripremne i zemljane radove te izradu sustava drenaže, ukupne vrijednosti 1,03 milijuna kuna. Usto je Pula sport je pripremio kompletnu izvedbenu dokumentaciju.

Od početka narednog tjedna, pak, pod patronatom HNS-a, kreće postavljanje novog hibridnog travnjaka vrijednog oko 3,5 milijuna kuna, odnosno postavljanje sustava navodnjavanja i postavljanje hibridnog travnjaka.

Projektom je predviđena obnova, odnosno rekonstrukcija kompletne travnate površine nogometnog igrališta. Postojeće igralište od prirodne trave zamjenjuje se postavljanjem hibridnog travnjaka u širokim rolama prema "hybrid grass tehnologiji" što će od ponedjeljka izvoditi talijanski izvođač kojeg je odabrao Hrvatski nogometni savez.

Novi hibridni travnjak omogućit će nesmetani trening i utakmice pulskog prvoligaša, koji se nedavno financijski i organizacijski stabilizirao, a očekuje se da će to učiniti i u igračkom smislu. No, osim pulskog prvoligaša, s novim travnjakom Drosina će biti spremna ugostiti i nastupe svih reprezentativnih selekcija, i to čak i u natjecateljskim kvalifikacijskim utakmicama, a spominje se da bi Drosina nakon zamjene travnjaka mogla postati i svojevrsni kamp reprezentativnih selekcija.