06. travnja 2018.

Boks u Domu sportova Mate Parlov

Boks u Domu sportova Mate Parlov

Ulaznice se mogu kupiti  na blagajni Doma sportova Mate Parlov (od 15:00 do 20:00 sati, u jutarnjim satima unutar Doma sportova Mate Parlov u prostorijama Uprave Pula Sporta) te na prodajnim mjestima Eventima.

Hrvatska je od ove godine dijelom Svjetske boksačke lige (World Series of Boxing), natjecanja koje bi se u svijetu sporta moglo usporediti s nogometnom Ligom prvaka. Nastupa 12 momčadi podijeljenih u tri regionalne grupe - američku, azijsku i europsku, a u europskoj, u društvu British Lionheartsa, France Fighting Roostersa i Italian Thundera, svoje su mjesto pronašli i Hrvatski vitezovi (Croatian Knights). Unutar svake grupe natjecanje se odvija dvokružno, s tim da svaki meč sadrži po pet borbi pa kad se prvi put susretnu dvije momčadi, rukavice će ukrstiti boksači u "parnim" kategorijama", dok će u uzvratu red doći na one u "neparnim" kategorijama.

Za Hrvatskim vitezovima četiri su meča u kojima su ostvarili isto toliko poraza. Talijani su ih nadjačali u Firenzi, Britanci u Gatesheadu i Francuzi u Parizu, a usto su Francuzi slavili i u Zadru, a Britanci u Zagrebu. Zaključni meč upriličit će se u pulskom Domu sportova "Mate Parlov", gdje će se u petak, 13. travnja, Vitezovi pokušati osvetiti Talijanima za minimalni poraz u prvom međusobnom srazu.

- Bit će to, barem za sada, najveća sportska manifestacija koja se ove godine održava u Puli. Suorganizatori su Hrvatski boksački savez i Pula sport, uz potporu Grada Pule i Turističke zajednice Grada Pule. Kapacitet dvorane za ovu će priliku biti 2.400 sjedećih mjesta te će ulaznice za obje tribine stajati popularnih 50 kuna, dok će nešto skuplja cijena biti za mjesta u parteru i iznosit će 140 kuna. Ulaznice će se moći kupiti na blagajni Pula sporta i preko Eventima, a priredba će započeti u 20 sati. Dan ranije održat će se službeno vaganje, otkrio je direktor Pula sporta Ivan Glušac.

Pet kategorija koje su "zapale" Pulu bit će bantam (do 52 kg), laka (do 60 kg), velter (do 69 kg), poluteška (do 81 kg) i super teška (+91 kg). Ako se nešto ne promijeni u "pet do podne", boje Vitezova ovom će prilikom braniti Bjelorus Tinko Banabakov u bantamu, Mateo Komadina u lakoj, Mate Rudan u velteru i Ante Verunica u superteškoj kategoriji, dok će poslastica definitivno biti borba u poluteškoj kategoriji u kojoj će nastupiti Puljanin Marko Čalić.

- Bit će ovo prvi put da WSB dolazi u Pulu, a meni će biti prva borba koju ću odraditi u Domu sportova. Dosad sam se na domaćem ringu uvijek borio u Pattinaggiu. Očekivanja su, naravno, pobjeda, bilo što drugo, neovisno tko mi bude protivnik, smatrao bih neuspjehom. Prije 20 dana imao sam profesionalnu borbu za koju sam se spremao sparirajući tri tjedna u Hamburgu sa svjetskim prvakom i nakon pobjede nad Mađarom Farkašem samo sam dalje nastavio s radom, maksimalno sam spreman i jedva čekam da se popnem u ring - priznao je Marko Čalić. - Po gradu sam vidio jumbo plakate koji najavljuju ovu priredbu, dosta poznanika već mi je najavilo svoj dolazak te očekujem odličnu atmosferu u ispunjenoj dvorani.

Borbe su predviđene da traju pet rundi po tri minute, ako se sudac u ringu ne odluči za prekid, a boksači nastupaju bez štitnika za glavu i bez majica.