23. kolovoza 2017.

Počelo miniranje na gradilištu budućeg pulskog bazena

Počelo miniranje na gradilištu budućeg pulskog bazena

U utorak, oko 14.15 sati, odrađeno je prvo kontrolirano miniranje na gradilištu budućeg pulskog bazena. Za miniranje je izvođač radova dobio dozvolu koja vrijedi do 15. rujna, i miniranje će se nastaviti sve do 15. rujna, ali periodično, odnosno ne svakog dana, te će se obavljati do 16 sati. Prvo miniranje u utorak bilo je, svojevrsno, probno miniranje, a zbog miniranja nije bilo potrebe za zatvaranjem prometa na obližnjoj Ulici Veruda već je izvođač radova samo promet privremeno zaustavio na minutu-dvije i to u trenutku samog miniranja. Inače miniranje je kontrolirano, odnosno ne uzrokuje "erupciju" kamenja, već kratkotrajno malo podizanje tla, a dijelovi gradilišta koji se miniraju pokriveni su ceradama.

Napreduje tako trenutno najveći projekt u Puli, projekt Grada Pule i gradske tvrtke Pula sport d.o.o. koji izvodi slovenska tvrtka Kolektor Koling d.o.o. iz Idrije, odabrana na natječaju kao najpovoljniji izvođač, a vrijednost investicije iznosi 53,5 milijuna kuna. Za nadzor projekta izabrana je dubrovačka tvrtka Trames Consultants d.o.o., a za vođenje projekta zajednica ponuditelja na čijem je čelu zagrebački Ekonerg d.o.o. Trenutno su na gradilištu djelatnici i teška mehanizacija pulske tvrtke TGT Adriatik, podizvođača kojeg je Kolektor Koling angažirao za zemljane radove i izgradnju temelja konstrukcije.

Od početka projekta prije mjesec dana u tijeku su upravo zemljani radovi na gradilištu i izgradnja betonskih temelja te temeljni razvod svih potrebnih instalacija budućeg kompleksa. Radovi napreduju planiranom dinamikom i očekuje se da će prva faza projekta biti okončana u drugoj polovici rujna, nakon čega slijedi izgradnja "roh bau" objekta budućeg bazenskog kompleksa. Uz već postojeći sportski kompleks kojeg čine Dom sportova "Mate Parlov", stadion SRC Uljanik-Veruda s atletskom stazom te Boćarski dom, s bazenom će se formirati pravi sportski kompleks.

U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalni bazen 25x10 metara i jedan bazen za bebe dimenzija 7x6 metara. Pored toga, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, postavljanje opreme za sportska natjecanja, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitnes dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo. Pritom se projektom posebna pažnja posvetila djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom čijim je potrebama cijeli objekt posebno prilagođen.