22. siječnja 2018.

Reportaža s klizališta

Reportaža s klizališta

Kad bi bar taj led mogao malo duže izdržati

 

Više stotina djece iz Pule i okolice svoje je zimske praznike provelo na pulskom klizalištu. Podatak je to koji proizlazi iz jednostavne računice na kraju sezone klizanja: više od 10 tisuća izdanih ulaznica i 16 posto više posjetitelja nego prošle godine. Zapravo, računica je jednostavna - klizanje je i u Puli sve popularnije.

Zanimljivo je napomenuti da je ove godine klizalište s Karoline preseljeno na novouređeni Trg kralja Tomislava na Verudi i upravo je to bilo presudno: roditelji su lakše nalazili parking, a kako je ove godine bilo klizalište na otvorenom, dakle bez šatora koji bi ga sakrio, mogli su lakše i držati djecu "na oku".

- Sestrična koja je iz Vinkurana i ja iz Valdebeka našle bi se preko praznika kod none pa bi nas onda ona vodila na klizanje. Klizati smo naučile upravo ove godine na ovom klizalištu i to u nekoliko puta koliko smo došle. Stvarno je zabavno, pogotovo nakon što se malo opustimo nakon početne ukočenosti, a uz glazbu koju puštaju sve je puno ljepše i zabavnije. Jedino nedostaje krov, odnosno šator okolo jer kada pada kiša one se ne može klizati, rekla nam je 11-godišnja Vana Savović koja smo zatekli sa sestričnom, njenom vršnjakinjom Tinom Krbavčić.

Tina nam domeće da im je jako zabavno na klizalištu, iako često padaju.

- Danas mi je možda i najgori dan, već sam pala jedno pet puta. Ali dignem se i - idemo dalje! Krov stvarno fali jer bi mogli klizati i po kiši, a ovako nismo mogle. Mislim da bi klizalište mogla biti i malo veće, a i cijeli trg koji je sada lijepo uređen, ima puno više prostora pa bi možda mogli razmisliti dogodine i o nekim novim sadržajima, novoj ponudi, rekla nam je Tina.

Jedna od onih koja je zasigurno maksimalno iskoristila zimske praznike i to upravo na klizanju je 7-godišnja Jelena Toić, koja stanuje u blizini. Kako nam je jednostavno rekla - "klizanje joj je lijepo".

- Neobično je to što se odguravaš i ideš! Naravno da sam i pala, čak sam se udarila. I plakala sam! Ali nije me strah da bih mogla opet. Sve bolje mi ide, a klizati sam naučila odmah prvi dan kad sam stala na klizaljke. Žao mi je što će uskoro klizalište biti zatvoreno. Željela bih da malo duže traje, kad bi samo taj led mogao malo duže izdržati toplinu. Ovako će mi stvarno faliti, jer dolazila sam koliko sam mogla, ali sam bila i na putu tijekom praznika pa nisam mogla doći na klizalište. Ma, nadam se da ću bar moći doći dogodine, kaže nam simpatična Jelena.

I 9-godišnji Luka Lorencin iz Šišana veliki je zaljubljenik u klizanje jer kaže, klizati je naučio lani, a ove godine mu još bolje ide.

- Ma znam ja i pasti, ali nije me strah, dignem se i idem dalje, kroz smijeh nam kaže Luka koji je, kaže, na mamin nagovor, ovaj put došao u pratnji mame, sestre i prijateljicom i svi kližemo. Bila je to mamina ideja, ali se sada svi zabavljamo. Nekako mi ovdje fali šator, iako mislim da je ovo mjesto bolje nego Karolina. Ali led je zabavan i nije bitno gdje je, kaže nam Luka.