15. siječnja 2018.

Građani i Pula sport klizanjem prikupili 10 tisuća kuna za Dom Ruže Petrović

Građani i Pula sport klizanjem prikupili 10 tisuća kuna za Dom Ruže Petrović

Humanitarnom akcijom u petak te jučerašnjim besplatnim klizanjem za sve građane i turnirima u hokeju na ledu, spušten je zastor na ovosezonski rad Gradskog klizališta, koje je prvi put montirano na novouređeni Trg kralja Tomislava i bilo je na otvorenom. Apsolutni hit među mladom populacijom Puljana bilo je klizalište, njime je prošlo oko 12 tisuća posjetitelja, a vrhunac je bilo humanitarno klizanje u petak, koje je za cilj imalo cjelodnevni prihod usmjeriti za štićenike Doma za djecu Ruža Petrović.

- Ukupno je u petak kroz humanitarnu akciju cijelog dana prihodovano 5.628 kuna i zahvaljujemo se svim građanima koji su sudjelovali u akciji. Pula sport će nadodati razliku do deset tisuća kuna, koji će biti proslijeđeni za Dom za djecu Ruža Petrović, poručio je direktor Pula sporta Ivan Glušac.

Jučer je, pak, za sve građane klizanje bilo, kao i prvog dana rada klizališta, bilo besplatno pa su mnogi lijepo vrijeme iskoristili za posljednje ovosezonsko klizanje na otvorenom. Također, održano je treće izdanje Pula sport hokejaškog turnira koji je zaštitni znak posljednjeg dana rada klizalište kada su na programu turniru u hokeju na ledu.

Ujutro se održavao turnir za juniore, navečer za odrasle. U konkurenciji juniora prijavilo se tri momčadi a titulu najbolje zasluženo su osvojili hokejaši Pula Inline Team-a. Drugo je mjesto pripalo ekipi Herculanea dok su trećeplasirani Bezimeni. Svi su hokejašima dobili selfie štap, bluetooth zvučnik i ostale poklon pakete partnera turnira DM drogerie markt. Mjesni odbor Veruda je, pak, osigurao komplete medalja, a organizator je bio Pula sport d.o.o. pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Veselje razdraganih najmlađih stanovnika tritisućljetnog grada upotpunilo je besplatno korištenje ledene plohe posljednjeg dana, a šlag na kraju ovogodišnjeg izdanja klizališta na Veruda bio je seniorski turnir na kojem su najboljim hokejašima pripala Trapan vina.