01. prosinca 2017.

Otvorenje klizališta

Otvorenje klizališta

Službenim otvaranjem dogradonačelnika Roberta Cveka i direktora Pula sporta Ivana Glušca jučer je u funkciju pušteno gradsko klizalište na novouređenom Trgu kralja Tomislava. No, puno prije službenog otvaranja Puljani su počeli klizati, pogotovo oni najmlađi, koji su u velikom broju krenuli uistinu uživati u zimskim radostima.

Ove godine klizanje je na otvorenom što ugođaj čini puno ljepšim. Na ledenoj površini od 450 kvadrata, kojoj prema riječima Glušca kiša nije ni najmanje naškodila, uživalo je već prvog dana u besplatnom klizanju jako velik broj mladih Puljana, dok su njihovi roditelji sve promatrali iza ograde. I dok su se djeca, "nazasitna" zimskih radosti, već dogovarala da će svakoga dana, do 14. siječnja, dolaziti na klizanje, roditelji su se pohvalno izražavali o novoj lokaciji. "Baš je fora. Ovo je jako lijepo ispalo, djeca će uistinu uživati." kratko je komentirao jedan od roditelja.

- Ove smo godine dodatno unaprijedili i obogatili blagdansku ponudu u našem gradu s ciljem da maksimalno razveselimo naše najmlađe sugrađane. U mnoštvu zabavnih sadržaja, koje donosi Prosinac u Puli, posebno se ističe klizalište na novoj lokaciji, na novouređenom Trgu kralja Tomislava. Ovim putem pozivam sve građane da nam se pridruže na čak 50 lokacija u gradu, gdje ih očekuje preko 200 različitih programa, među kojima će svatko moći pronaći nešto po svom guštu, poručio je gradonačelnik Boris Miletić.

Grad Pula pulskoj djeci, ali i onoj s područja Puljštine, organizira besplatno klizanje. Svi polaznici predškolskih i školskih ustanova s područja Puljštine, naime, moći će, u dogovoru s Pula sportom, besplatno u jutarnjim satima koristiti klizalište. Klizalište će biti otvoreno svakog dana od 9 do 22 sata. Ujutro je ulaz na klizalište deset kuna, najam klizaljki pet kuna, dok je u poslijepodnevnim satima ulaz na klizalište 15 kuna, a najam klizaljki ostaje isti. Pomagala za klizanje, popularni medvjedići, moći će se unajmiti po cijeni od deset kuna. I ove će se godine na klizalištu na Silvestrovo organizirati doček Nove godine u podne u organizaciji Javne ustanove Pula Film festival.

- Zamolio bi sve građane koji dolaze na klizanje automobilima da u što većem broju koriste parkiralište Doma sportova Mate Parlov kako se ne bi stvarale gužve na samom Trgu kralja Tomislava, poručio je Glušac.