07. studenoga 2017.

Ususret 29. izdanju "Moja Ulica, Moja Ekipa 2017. "

Ususret 29. izdanju "Moja Ulica, Moja Ekipa 2017. "

U povodu skorašnjeg održavanja popularnog malonogometnog turnira Moja Ulica, Moja Ekipa, najvećeg istarskog haklerskog druženja i jednog od najvećih takvih turnira u državi, koji ove godine bilježi 29. izdanje, jučer je u Komunalnoj palači održana konferencija za novinare na kojoj su, uz gradonačelnika Pule Borisa Miletića, prisustvovali predsjednik i potpredsjednik udruge Futsal Pula Valter Cetina i Damir Pauletić.

- Drago mi je i ponosan sam što podupiremo ovo, 29. izdanje turnira, a podrška ćemo biti i idućih godina. Specifikum ove manifestacije je što se radi o pravom sportskom nadmetanju, o najposjećenijoj sportskoj manifestaciji u zemlji u prosincu, koju je lani posjetilo čak 12 tisuća posjetitelja, rekao je Miletić i istaknuo da je to, između ostalog, i izvrsna promocija sporta, posebno za djecu i mlade koju će rado ubuduće podržati.

Usto je gradonačelnik naglasio da od ove godine Dom sportova Mate Parlov, kao odnedavno i sportski objekti Pattinagio i Gradski stadion Aldo Drosina, ima besplatnu wi-fi internetsku mrežu u dvorani, koja će dodatno unaprijediti kvalitetu i potaknuti gledatelje na još veću posjećenost.

Što se tiče organizacije i funkcioniranja turnira, kako je rekao Cetina, sve je isto kao i lani, a nastavlja se u istom tonu, osim što je uvedena jedna novina, zapravo jedna nova generacija kategorije do 15 godina (U -15) pa se Ulica ove godine igra pod motom "Svi igraju".

- Ove se godine nadamo još većim brojkama nego lani. Već sada imamo prijavljeno 48 momčadi djece, rekao je Cetina.

Pauletić je, pak, rekao da turnir kreće 8. prosinca, a trajat će do 25. prosinca, na Božić, kada će se održati četiri finala, odnosno završni susreti svih kategorija (Mini ulica, U-15, seniori, veterani). Rekao je, nadalje, da se utakmice neće održavati baš svakog dana zbog zauzetosti dvorane, no da će taj predah itekako dobro doći igračima. Veli da se zasad prijavilo već 10-ak ekipa, no da je normalno i da je često da se prijavljuju u zadnji tren.

- Očekujemo ekipe iz Istre i Kvarnera, nadamo se i ostalima iz zemlje, no svakako vjerujemo da će biti više od stotinu prijavljenih, rekao je Pauletić.